Strandok

Balatonfenyvesen 5 szabad strand található. A nyaralóhoz a Pozsonyi utcai strand van a legközelebb.

Pozsony utcai szabadstrand (a nyaralótól kb. 280m,  kb.2-3 perc, 0,5 perc.)

 

 

 

 

A Pozsonyi utca végén található kisebb szabadstrand  közkedvelt a kisgyermekes családok számára is.. A bejáratnál lassan mélyülő, homokos rész vezet a Balatonba. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat. Az itt található kisebb vendéglő is várja kedves vendégeit!

 

Balatonfenyves Nagystrand  (a nyaralótól kb. 1500m, kb.16 perc,    3 perc.),



Balatonfenyves legnagyobb szabad strandja a település központi részén található. A Balatonpart utca vonalában, kb. egy kilométer hosszúságban. Kis gyermekes családoknál igazán közkedvelt az újonnan kialakított lassan mélyülő, homokos strandrész. Remek „vízihomokozója” a gyerekeknek. A  strandon vízibicikli kölcsönözhető
A strandon ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszótereket, öltözőket, WC-ket, valamint hidegvizes zuhanyzókat.
A Nagystrand Bakay Árpád utcai végén újonnan épített kerékpártárolók találhatók (melyet mindenki saját felelősségre vehet igénybe).
A strand területén illetve a sétáló utcában (Vachot S. u.) több büfé és más üzlet is található különböző szolgáltatásokkal (lángos, palacsinta, pizza, hamburger, hot-dog, egytál ételek, fagylalt, jégkrém, koktélbár, ajándéktárgyak stb.)
A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitva tartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vízimentők (2fő) és vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat. A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület strand információs szolgáltatást és ingyen WI-FI hozzáférést működtet. Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben.

 

Balatonfenyves, Csalogány-közi szabad strand (a nyaralótól kb. 1300m, kb.11 perc,  3 perc.)
Balatonfenyves második legnagyobb, kb. 400 m hosszúságú szabad strandja a település észak-keleti részén, a Csalogány utcánál található.
A strandot gondozott pázsit borítja, területén fák sorakoznak. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszótereket, öltözőket, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat. A büfék – falatozók változatos étel és ital kínálattal rendelkeznek (lángos, palacsinta, pizza, hamburger, hot-dog, egytál ételek, fagylalt, jégkrém, stb.)
A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitvatartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat.
Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben.

 

Balatonfenyves, István király utcai szabad strand  (a nyaralótól kb. 1600m, kb.18 perc,  3 perc.)

A bejáratnál álló vendéglő miatt Fenyőstrandként is emlegetett fürdőhely Balatonfenyves észak-keleti szélén található, nem messze a Bélatelep-alsói vasútállomástól. Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat.

Balatonfenyves-alsói szabad strand   (a nyaralótól kb. 3600m, kb.42 perc  kb.7 perc)


 

 

 


A Balatonfenyves-alsói vasútállomás szomszédságában található a településrész szabad strandja, amit az utóbbi években jelentősen korszerűsítettek.
A „Mozdulj Balaton” egyik helyszíne. A Balaton kedvezőtlen iszapmozgása miatt egy hosszabb (kb. 30 m) bejárón lehet a vízbe jutni. A szezonban minden szombaton egész nap állandó animátor várja a helyszínen a jelentkezőket a különböző sportversenyekre – strandröplabda, kosárlabda, kispályás focilabda, tollaslabda.
A bejáró mellett különböző sporteszközöket is telepítettek a sekély vízbe, ami különösen alkalmas a játékra, sportra.

A bejárattól balra különböző mászókákból, hintákból, homokozóból álló, biztonságos, bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret alakítottak ki a gyermekek részére. A büfék a bejárattól a strand jobb oldali részén találhatók széles étel-és italválasztékkal.
A szezonban a szabadstrand hivatalos nyitvatartása alatt mindennap 10.00 – 18.00 óráig. strandfelügyelő dolgozik, vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat. Értékmegőrző szekrények találhatók a vízesblokkos épületben.

Webdesign: DéZé  © 2013.  Minden jog fenntartva!